Biogasanlæg på kongelig jord

2012-11-29 13:13

ENVO Group køber areal fra Schackenborg til opførelse af Danmark største biogasanlæg

 

Med kongelig medvirken er vejen nu banet for etablering af Danmark største biogasanlæg ved Tønder.

Det ca. 12 hektar store areal, hvor Biogas Tønder skal placeres, tilhører Schackenborg, og Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og direktør Bo Asmussen fra ENVO Group, der står bag biogasprojektet, har netop indgået aftale om, at ENVO Group overtager arealet.

 

- Aftalen er en vigtig milepæl. Nu er realiseringen af det store og spændende projekt rykket endnu tættere på, og Tønder Kommune kan dermed se frem til mange nye arbejdspladser. Jeg glæder mig også over, at Prinsen har medvirket så positivt til denne løsning. Det er endnu et udtryk for Prinsens interesse og aktive bidrag til den fortsatte udvikling af området, siger borgmester Laurids Rudebeck i en kommentar til den nye aftale.

 

Direktør Bo Asmussen glæder sig også over, at aftalen er kommet på plads.

 

- Jeg ser det også som en markering af, at Prinsen bakker projektet op. Det har selvfølgelig stor betydning for os, siger Bo Asmussen.

 

Biogas Tønder skal producere næsten 64 mio. kubikmeter gas om året til opvarmning og varmt vand og bliver dermed Danmarks største biogasanlæg. Produktionen sker hovedsageligt på basis af gylle og anden biomasse fra lokalområdet.

Anlægget placeres på et areal op til Midtmosevej ved Aabenraa-Tøndervejen omtrent midtvejs mellem Tønder by og Øster Højst.

Tønder Kommune har forberedt en idéhøring om projektet. På mødet torsdag aften skal Kommunalbestyrelsen beslutte at sætte høringen, så naboer og andre borgere har mulighed for at komme med bemærkninger og forslag. Der er lagt op til, at idéhøringen løber fra den 4. december 2012 til den 18. januar 2013.

Som led i idéhøringen holdes der et borgermøde på Tønder Rådhus den 7. januar. Desuden har de nærmeste naboer været inviteret til informationsmøde, og det samme har de kommende leverandører af råvarer.

Hvis alt går som planlagt, vil byggeriet gå i gang i efteråret 2013, og anlægget vil stå klar til drift i slutningen af 2014.

 

 

Fakta:

Den samlede investering i etablering af Biogas Tønder er opgjort til ca. en halv milliard kr.

Etablering af biogasanlægget vil medføre ca. 40 nye arbejdspladser i Tønder Kommune. Det vurderes desuden, at der samtidig skabes yderligere 35-40 afledte arbejdspladser i lokalområdet.

Gyllen til biogasanlægget leveres af ca. 120 lokale landmænd.

ENVO Group A/S | CVR: 33506511 | Vestvejen 170-172, 1. sal, 6200 Aabenraa - Danmark | Tlf.: +45 72 34 42 20 | info@envogroup.dk