/ Referencer / Kastanjegården, Djursland

ENVO leverer bæredygtige energiløsninger til Kastanjegården

Frank Erichsen med gruppen af medarbejdere samt ENVO's medarbejdere
 

Klokken er 8.30 og ENVO’s montørvogn er netop standset foran Frank Erichsens hjem, Kastanjegården.

ENVO har fået til opgave at opsætte et solcelleanlæg på Franks staklade. Aftalen er kommet i stand gennem direkte kontakt til Frank, der er meget interesseret i at lave energiforbedringer på sit hjem Kastanjegården, der er beliggende på Djursland.
 
Vejret demonstrerer til fulde, hvorfor solcelleanlæg er enENVO på Kastanjegården fantastisk energikilde: Det er smukt vejr, skyfrit med højt solskin og udsigt til endnu en sommerdag med 30 plusgrader. Kastanjegården og Franks nyhøstede mark sætter rammen for vores besøg. Men vi er ikke kommet for at nyde det dejlige vejr eller den skønne natur. Vi er mødt op i embeds medfør for at hjælpe Frank med yderligere at sænke hans allerede lave CO2 udledning ved, i samarbejde med Frank selv, at opsætte et solcelleanlæg på Kastanjegårdens lade. Vi har derfor to travle arbejdsdage foran os, der indebærer alt, hvad der hører til en opsætning af et solcelleanlæg.
 
På grund af den netop overståede høst, mangler Frank at opsætte den sidste del af stilladset, det hjælper vi ham med, alt imens vi opmåler laden, og gør klar til at forstærke tagsætningen på stakladen. En forstærkning af taget er nødvendig for, at anlægget ikke gør skade på det oprindelige tag med fugt og vandskader på de nye håndhøstede kornneg til følge. Dertil er det vigtigt for vores montører, at anlægget er placeret helt lige på taget, så anlægget understøtter stakladens oprindelige udseende.
 
Solcellerne monteres på stakladen Vi går derpå med sønderjysk effektivitet i gang med at opsætte skinner på ladens tag, som vi efterfølgende kan fastgøre panelerne til. ENVO samarbejder i et fast montageteam med tømrermester Erling Andersen, hvis folk er eksperter i byggeteknik, og elektriker og installatør Kirchheiner, der står for installation og tilslutning til Energinet. Foruden ENVO’s montageteam hjælper også Frank og hans to svenske medhjælpere til, og selvom varmen gør arbejdet ekstra hårdt, er humøret højt hos alle. Kastanjegården virker som en tidslomme vi alle er dumpet ned i, og som en typisk bondegård på bedstefars tid går høns og gæs rundt på gårdspladsen, en hund følger opmærksomt med i vores arbejde, og hestene står dovent på marken og nyder solskinnet.
 
Vi bliver hurtigt smittet af Franks energi og entusiasme over at spare energi og bruge bæredygtige løsninger. Han er meget passioneret omkring miljø, og fortæller os, at han gerne i fremtiden vil lave endnu flere bæredygtige løsninger.
 
På anden dag opsætter vi selve solcellepanelerne. Frank har valgt ENVO’s 6 kW Conergy Power Plus solcelleanlæg med blå paneler og en Danfoss Inverter. Inverteren er en vigtig komponent i et anlæg, idet den sørger for at omdanne den jævnstrøm, som solcellerne producerer til vekselstrøm, som bruges i vores stikkontakter.
 
Da anlægget er opsat er det tid for montageholdet at pakke sammen. Kastanjegården får moderne solceller installeretDer mangler dog én vigtig detalje nemlig overlevering og instruktion af det nye anlæg til den nye ejer. Efter en grundig gennemgang med ENVO’s tekniker Ulrik er vi klar til at vende hjem til Aabenraa. Inden da har elektrikeren desuden tilmeldt Franks anlæg til Energinet. Da Frank fornylig har fået skiftet måler, er dette ikke nødvendigt, men ellers er det standard ved montering af solceller. Straks anlægget er sat til, producerer det CO2 neutral energi til Frank og hans familie.
 
Vi kører tilfredse hjem efter en succesrig opsætning, og selvom, at mandagen har slået varmerekorden som årets varmeste dag, de fritgående høns og gæs og den virkelig gode nykværnede kaffe som Frank serverede for os, så har det været en opsætning helt efter bogen. Dertil er vores nye kunde Frank Erichsen, så tilfreds med sit nye anlæg og vores fælles indsats, at han har anbefalet os til flere af naboerne. Vi kører derfor hjem med nye ordrer i ordrebogen, og glæder os til at opsætte flere solcelleanlæg i morgen.
 
Programmet med opsætningen af solcelleanlægget hos Frank Erichsen sendes næste år på landsdækkende tv.
ENVO Group A/S | CVR: 33506511 | Vestvejen 170-172, 1. sal, 6200 Aabenraa - Danmark | Tlf.: +45 72 34 42 20 | info@envogroup.dk